Over ons

Home Over ons

Onze toegevoegde waarde

Benelux Scientific is gepassioneerd over uw laboratoriumprojecten. Wij luisteren naar uw wensen en zoeken samen naar de beste oplossing in ons assortiment van hoogwaardige producten. Expertise, innovatie en service vormen de basis van ons bedrijf. Bij Benelux Scientific krijgt u niet alleen een laboratoriuminstrument, maar daarnaast krijgt u ook een follow-up van uw project, assistentie tijdens training, onderhoud en after-sales service.

We streven ernaar om echte toegevoegde waarde te leveren aan de producten die we verkopen. We zien onszelf daarom niet alleen als wederverkopers maar proberen met al onze technische expertise inbrengen u echt verder te helpen.

Benelux Scientific streeft ernaar u de best mogelijke kwaliteit van dienstverlening te bieden. Daarom bieden wij een breed scala aan diensten aan die zijn aangepast aan uw behoeften:

  • Verkoop in Nederland
  • Meedenken bij ontwikkeling van specifieke toepassingen
  • Levering en opleiding ter plaatse
  • Lenen en huren van diverse apparatuur
  • Onderhoudscontract en garantieverlenging
  • Kalibratie en verificatie

Onze groep

Benelux Scientific maakt deel uit van de internationale “Scientific” groep met dochterondernemingen in Nederland, België en Frankrijk. Elke dochteronderneming is onafhankelijk en volledig operationeel, met eigen hooggekwalificeerde verkoop- en aftersalesondersteuningsteams. Dit garandeert een goede ondersteuning van alle klanten binnen de groep.

In totaal beschikt de “Scientific” groep over een twaalftal verkoop- en applicatie-engineers, evenals een gelijk aantal service- en aftersales-ondersteuningsengineers. De groep heeft regionale kantoren in Ede (Nederland), Voisins-le-Bretonneux (Frankrijk – regio Parijs) en Saint-Genis-Laval (regio Frankrijk – Lyon) en Nazareth (België).

Aptco Technology and Innovation Group

De “Scientific” groep maakt deel uit van APTCO, een internationale en veelzijdige technologiegroep van bedrijven die actief zijn in de distributie, productie, service en ondersteuning van wetenschappelijke instrumenten en apparatuur. De bedrijven van de APTCO-groep zijn actief in materiaalanalyse- en karakteriseringstechnologieën (BENELUX SCIENTIFIC en FRANCE SCIENTIFIQUE), biowetenschappen, biobanking en diagnostiek (SOPACHEM) en hoogwaardige producten voor de medische sector (GRAFIMEDICS). Andere afdelingen richten zich op kalibratiediensten (CALIBRATION LAB), het ontwerp en de productie van membraan- en filterkarakteriseringsapparatuur (POROMETER) en laboratorium hot plate presses (FONTIJNE PRESSES).