Brookfield Specifieke Viscometer

Home Viscometers Brookfield Specifieke Viscometer

Parallel aan de reeks roterende viscositeitsmeters heeft Brookfield ook een volledige reeks specifieke viscositeitsmeters ontwikkeld die in wezen op dezelfde techniek werken. Dankzij bepaalde modellen is het echter mogelijk om de absolute viscositeit te meten, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor R&D-doeleinden.

Viscosimètre cône-plan CAP1000+
Brookfield CAP1000+ kegelvormige viscometer

De CAP 1000+ Cone Plane Viscometer is een compact en robuust instrument, ideaal voor snelle, eenvoudige en herhaalbare temperatuurgecontroleerde tests. De Brookfield CAP1000+ Plane Cone Viscometer kan worden gebruikt in productie- of kwaliteitscontrolelaboratoria. Metingen zijn mogelijk bij 700 en 900 rpm en vereisen slechts een klein monstervolume voor een hoge afschuifsnelheids-karakterisering bij toepassingen zoals verf, inkt, vernis, harsen en aardolieproducten.

Viscosimètre Brookfield cône-plan CAP2000+
Brookfield CAP2000+ kegelvormige viscometer

Brookfield’s CAP-2000+ Cone Plane Viscometer biedt uitgebreide temperatuur- en viscositeitsbereiken met variabele snelheid. De CAP2000+ Plane Cone Viscometer biedt ook lagere afschuifsnelheden, waardoor hij geschikt is voor vele toepassingen waarbij een klein monstervolume en een goede temperatuurregeling vereist zijn. Bovendien maken de robuustheid en het gebruiksgemak hem perfect voor ruwe omgevingen.

Brookfield KF40 Vallende Bal Viscometer

De KF40 kogelval viscositeitsmeter maakt gebruik van het Höppler-principe. Het Höppler-principe wordt gebruikt om de viscositeit van een Newtonse vloeistof of vloeistof te meten door de tijd te meten die een kogel nodig heeft om onder de zwaartekracht te vallen door een met monster gevulde buis die onder een bepaalde hoek wordt gekanteld. De gemiddelde tijd van 3 proeven wordt geregistreerd en vervolgens wordt het resultaat omgezet in een viscositeitswaarde met behulp van een eenvoudige formule. De KF40 kan worden gekanteld op 50°, 60°, 70° en 80°.

Accessoires

Op alle standaard Brookfield viscometers kunnen diverse accessoires worden aangesloten. Deze accessoires geven een nog breder beeld van de reologische eigenschappen van de monsters.

De belangrijkste accessoires zijn :